- Kontakt podaci -
 
  Telefoni:        e-mail:
     phone/fax:  ++387 (0)32 881 774                   dragan.trogrlic@tel.net.ba    
     mob:           ++387 (0)61 461 517        
  Preparati Ive i Dragana Trogrlića se mogu nabaviti jedino preko Dren doo. Žepče     
         

 

 

 

     

     Preparati za tumore mozga mogu se nabaviti jedino preko firme ,,DREN,, d.o.o. iz Žepča, a jedina osoba koja je ovlaštena za distribuciju preparata je Dragan Trogrlć: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dostupni su za liječenje svima onima koji boluju od glioblastoma anaplastičnog astrocitoma i drugih tumora mozga visokog gradusa. Ovo je odlučeno nakon što je u uglednom britanskom časopisu ,, World Journal of Surgical Oncology ,, objavljena je studija ove  firme pod nazivom ,, Liječenje glioblastoma biljnim preparatima ,,. Ovo je, prema našem saznanju, prvi put da jedan medicinski časopis sa Zapada objavi rezultate istraživanja iz područja fitoterapije. Sama činjenica da su recenzenti i urednički kolegij časopisa prihvatili da se u naslovu rada koristi termin liječenje,  jasno govori o snazi dokaza koji su iznijeti u radu.  U sklopu ove studije  su i MRI i/ili CT snimci koji prikazuju primjere uspješnog liječenja glioblastoma biljnim preparatima, što možete pogledati ako kliknete na link: PMC5809810 . 

     2020.g. objavljen je još jedan rad o korištenju biljnih preparata firme ,,DREN,, u liječenju glioblastoma. Ovaj put prikazani su rezultati liječenja osoba oboljelih od multiplog glioblastoma, odnosno tumora koji se u trenutku dijagnoze prezentira na više lokacija u mozgu. Autor rada je Dragan Trogrlić, a rad možete pročitati na: http://www.currentneurobiology.org/neurobiology/treatment-of-multiple-glioblastoma-with-herbal-medicines.pdf

     O uspješnom korištenju biljnih preparata firme ,,DREN,, iz Žepča u liječenju glioblastoma u emisiji ,,Dejana Talk Show,, govore Mujkić Senad iz Banovića ( sekundarni glioblastom kod kćerke dijagnosticiran 2010.g. ) i Mašić Muhamed ( obolio od primarnog glioblastoma 2006.g. ). 

     Kod Mujkićeve kćerke ( snimak dole lijevo ) naši biljni preparati su uključeni odmah nakon što joj je dijagnosticiran glioblastom, a dvije godine od njihovog uvođenja , tumor više nije bilo moguće detektovati. Nakon toga djevojčica je, na insistiranje njenih roditelja, nastavila još dvije godine koristila  biljne preparate u reduciranoj dozi, svaki drugi, a zatim svaki treći dan, da bi sa njihovim korištenjem prestala 4 godine od njihovog uvođenja i nakon što je i nekoliko narednih kontrolnih MRI snimanja pokazalo da tumora više nema. O svemu detljno govori otac oboljele u spomenutoj emisiji.

     Kod gospodina Mašića ( snimak dole desno ) biljni preparati su uvedeni nakon operacije kojim je uklonjena većina tumora, ali operativnih zahvatom nije obuhvaćen dio tumora koji je urastao ( infiltrirao ) okolno tkivu uključujući kosti lubanje, pa je prognoza bila jako loša. Ipak nakon korištenja biljnih preparata, kontrolnim snimanjima koje je gospodin Mašić radio narednih 6 godina, odnosno do snimanja ove emisije, nije se mogao detektovati tumor. Njegovo zadnje kontrolno snimanje bilo je krajem 2014.g. i ni na tom snimku nije bilo znakova tumora.

     Na trećem snimku je predstavljeno uspješno liječenje tumora hipofize. Kako je teklo liječenje našim preparata, možete saznati ako kliknete na donje ekrane. 

 

dren1

dren2zip

Mujkić Senad iz Banovića

svjedoči u emisiji o uspješnom liječenju giloblastom preparatima firme ,, Dren ,,

iz Žepča kod njegove kćerke koji je dijagnosticiran 20.4.2010.g. 

   Mašić Muhamed iz Kaknja

 svjedoči u emisiji o uspješnom liječenju giloblastom našim biljnim preparatima.

Glioblastom mu je dijagnosticiran 20.1.2006.g. i već 10 godina

nema kliničkih i radioloških znakova tumora

 

,dijana

 Svjedočenje uspješnog liječenja tumora hipofize preparaima

firme ,, Dren ,, iz Žepča

 

 

 O preparatima

   

     Biljne preparate je poželjno početi koristiti odmah nakon posatvljene dijagnoze. Oni se mogu uzimati prije početka onkološkog liječenja ili zajedno sa onkološkim liječenjem. Pacijenti preparate mogu početi koristiti i nakon završetka medicinskog liječenja, ali, ponavljamo, bolje ih je uključiti u liječenje što prije.

     Prilikom prijavljivanja za fitoterapiju pacijenti treba da nam donesu medicinsku dokumentaciju ili da nam je pošalju e-mailim ili običnom poštom.Ova dokumentacija uključuje pregled liječenja do početka fitoterapije, otpusno pisma, patohistološki (PH) nalaz na osnovu kojeg je postavljena dijagnoza, tumačenje snimanja mozga ( MRI/CT ) i, ako je to moguće, kopije snimaka mozga koji se nalaze na CD-u. Ako pacijent ima više snimaka, poželjno je da nam ih sve dostavi. Pacijenti nam trebaju dostavljati i sve rezultate medicinskih pretraga koje bude radio u toku fitoterapije. Ovi podaci su nam potrebni da bismo mogli pratiti rezultate fitoterapije i da bismo, po potrebi, mogli mijenjati njihov sastav. Ukoliko je medicinska dokumentacija nedostupna, trebalo bi mailom, u pismu poslati podatke o pacijentu. 

 

 mb1 mb2 mb3
mb4 mb5 mb6

    

     Tumor je moguće liječiti fitoterapijom i nakon pojave recidiva. Dobar primjer je prikaz slučaja pacijentice iz našeg rada ( PMC5809810 ) kod koje je se nakon operacije glioblastoma pojavio recidiv prečnika 45 mm i kod koje je nakon 3 mjeseca korištenja samo biljnih preparata rast recidiva zaustavljen, a zatim je došlo do smanjenja tumora.

     Komplet se sastoji od 5-6 preparata koji se troše u pravilnim vremenskim razmacima svaki po 1x dnevno. Jedan komplet dovoljan je za oko mjesec dana korištenja. Preparati se sastoje isključivo od usitnjenih dijelova biljaka i u svom sastavu nemaju nikakvih drugih dodataka.

     Trajanje fitoterapije zavisi o brojnim faktorima koji se prate u toku terapije. Iz iskustva znamo da, pacijenti kod kojih je vidljivi dio tumora u cijelosti uklonjen, preparate trebaju neprekidno koristiti najmanje 18 mjeseci. Kod onih kod kojih tumor prilikom operacije nije u cijelosti uklonjen, kao i kod onih kod kojih je došlo do vraćanja tumora ( recidiv ) nakon operacije, preparate treba uzimati sve dok ima kliničkih ili radioloških znakova bolesti. Važno je napomenuti da se sastav preparata kao i njihov broj mogu mijenjati što ovisi o rezultatima medicinskih pretraga koje pacijent bude radio u toku liječenja.
Preparate možete preuzeti kod nas u Žepču, a možemo Vam ih poslati i poštom.

 

Više informacija o drugim proizvodima firme ,,Dren,, iz Žepča možete saznati na ovoj stranici i na telefone:        

Tel/fax: 00387- (0)32-881-774

Mob: 061-461-517

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Web: www.dren-trogrlic.com


Imamo 31 gostiju i nema članova online